Örebroregionens Turismakademi

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Vill du vara statist för vår regionala platsberättelse?

Vi söker dig som vill vara med och göra din kommun, destination och Örebro län mer attraktivt att uppleva av både invånare och besökare. Tanken är att du tillsammans med vår fotograf (Terése Classon Sundh) träffas på en plats i länet för att fotograferas, eventuellt tillsammans med andra. Bilderna kommer används fritt av olika offentliga och privata aktörer och företag i marknadsföringssyfte. Som statist får du en bild från fotograferingen som ersättning, inget finansiellt arvode.

Varför gör vi detta?

Vi vill visualisera vår platsberättelse. Berätta om vår plats via bilder. Få människor att välja vår plats för dem vi är. Då måste vi också berätta om vad vi har och vilka vi är. Platsberättelsen kan vara ett verktyg för inspiration som lockar till berättande, samverkan och nyskapande.

En del av vår platsberättelse …

Välkommen till The Greater Örebro Area, The Heart of Sweden.

Det historiska bergsbrukslandskapet sträcker sig från Kopparberg vid Ljusnarens strand i norr, till Askersund vid Vätterns skärgårdsspets i söder. Med delar av Bergslagen tryggt i nordost och trolska Värmlandsskogar kring Karlskoga och Degerfors i sydväst. En sagolik plats med vidsträckta skogar, sjöar, en levande landsbygd och både små och stora städer. Det är en plats där landskapsblommorna gullvivan, misteln, ljungen, blåklockan, skogsstjärnan och blåklinten flätar sig samman och skapar ett storslaget uttryck och en vacker bukett.

Anmäl dig för att bli statist

Läs mer om hantering av personuppgifter

Personuppgift är en uppgift som direkt eller indirekt kan identifiera en fysisk person, exempelvis namn, personnummer eller adress. Inom Region Örebro län behandlas en stor mängd personuppgifter inom exempelvis hälso- och sjukvården, forskning, länstrafiken och folkhögskolorna. Även personuppgifter om anställda och förtroendevalda behandlas. 

Läs mer här om Region Örebro läns hantering av personuppgifter.

Jag har läst och godkänner Region Örebro läns policy och hantering av personuppgifter och GDPR. Jag har läst och godkänner Region Örebro läns personuppgiftspolicy. Jag samtycker till att information och bilder som jag laddat upp på denna sida får spridas i Region Örebro läns kanaler, skickas vidare till den kommun där mitt företag/verksamhet finns verksamt samt publiceras på Visits Swedens portal Open Data där de kan användas fritt.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 17 juni 2024