Örebroregionens Turismakademi

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Träffar för besöksnäringsföretag i Örebro län

Vi fortsätter att utveckla besöksnäringen i Örebro län. Häng med, lär dig mer och utveckla din verksamhet tillsammans med oss.

Vi fortsätter resan med att skapa mer nytta för dig som är verksam inom besöksnäringen. 

I projektet ”Företagsnära tjänster för besöksnäringen” vill vi bidra till att stärka företag och föreningar att utvecklas enskilt och i samverkan med varandra.

Vi vill också stärka kompetensförsörjningen genom en etablerad samverkan mellan skolanordnare och näringsliv inom besöksnäringen för ett mer kvalitativt och långsiktigt utbud av praktikplatser med handledning.

Projektet är finansierat av Region Örebro län (50 procent 1:1 medel och 50 procent RAM) och pågår 2024-2026.

Vad innebär besöksnäring?

Verksamheter inom branscher som måltid, boende, handel, transport och upplevelser/aktiviteter omfattas av besöksnäringen.

Häng med på våra träffar om det digitala rekommendationsverktyget

Att tipsa om och rekommendera varandra gör att företag och verksamheter stöttar varandra och skapar en starkare samverkan. Det kan leda till att besökaren tycker vi blir en attraktivare reseanledning och väljer att spendera mer tid och pengar här hos oss. Det i sin tur gör att besökaren kanske blir mer nöjd, både av värdskapet och upplevelsen samt ser vilket utbud det finns värt att komma tillbaka till. Allt detta ökar chansen för att företag, verksamheter och föreningar kan öka sin ökar lönsamhet. Tillsammans har vi ett storslaget utbud i vårt län!

Se nedan för kommande träffar om rekommendationsverktyget eller hör av dig till Jenny Ahlgren för att boka in en tid för en genomgång.

Regionala branschrådsträffar mellan skolanordnare och hotell- och restaurangnäringen

Region Örebro län har gjort en kartläggning gällande skolorna i länets program- och yrkesråd. Råden är forum för samverkan mellan skola och arbetsplats där man gemensamt förbereder för det yrkesliv eleven ska möta. Att det finns fungerande program- och yrkesråd bidrar till att arbetsgivare kan rekrytera rätt kompetens.  

I kartläggningen har man identifierat ett behov hos skolorna och företag inom besöksnäringen att man även vill träffas på regionala möten och på så sätt stärka dialogen mellan varandra.

Några ämnen att prata om och jobba med är exempelvis samordning av APL (praktik), hur företag i branschen kan påverka utbildningarna efter den kompetens de söker, att skolan och branschen arbetar tillsammans för att fylla utbildningarna med relevant innehåll med mera.

Syftet är att långsiktigt hjälpa till att stärka kompetensförsörjningen i länet inom branschen.

Region Örebro län har i uppdrag att samordna och stötta i detta arbete. Ett sätt att göra det på är att vi bjuder in till två regionala så kallade branschrådsträffar per år för restaurang- och hotellutbildningar och branschen i länet.

Kommande träffar

händer som lägger upp mat
18
jun
2024
Digital träff

Digital träff 18 juni

Att tipsa och rekommendera varandra gör att företag och verksamheter stöttar varandra och skapar en starkare samverkan.

en tallrik med sallad
15
okt
2024
15 oktober

Regional branschrådsträff

Träffa branschkollegor i länet och nyckelpersoner från utbildningar inom restaurang och livsmedel och hotell och turism.

blommor
23
okt
2024
Hållbarhetsdagen

Hållbarhetsdagen 2024

Under Hållbarhetsdagen kommer du att tillsammans med andra företag och tjänstepersoner öka kunskapen om hållbar turism.

Kontakter

Jenny Ahlgren

Företagskoordinator: Turism

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 29 april 2024