Örebroregionens Turismakademi

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Stora Turismpriset

Örebroregionens Turismpris till OpenArt

Pristagaren utses av representanter för de offentliga turismaktörerna i länets tolv kommuner tillsammans med Region Örebro län. Bland tidigare pristagare finns Loka Brunn, Wadköping, Lerbäcks teater, Katrinelund och Krogen som inte finns.

Huvudkriterierna för priset handlar om nytänkande, hållbarhet och kunskapsspridning, tre kriterier som stämmer in perfekt på OpenArt.

Priset delas ut på regionens hållbarhetsdag den 5 oktober och förutom äran och ett diplom tilldelas vinnaren även 10 000 kronor. I och med vinsten blir OpenArt dessutom Örebroregionens kandidat till Stora turismpriset i Sverige som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism vid en ceremoni i Stockholm den 30 november.

Motiveringen

Få evenemang sätter så stark prägel på Örebro som Open Art. Under denna konstperiod förvandlas en redan vacker stadskärna till ett spännande upplevelserum som förgyller örebroarnas vardag, lockar besökare från när och fjärran och sprids över hela världen via tusen och åter tusen foton i sociala medier.

Dessutom med ett långsiktigt hållbarhetsarbete och starkt fokus på de unga. Grattis OpenArt, ni är synnerligen en värdig vinnare av Örebroregionens Turismpris.

Kolla in alla som är nominerade i Stora Turismpriset här.

 

Örebroregionens Turismpris

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 17 oktober 2022