Örebroregionens Turismakademi

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Regional Kunskapsdag den 25 januari 2024

tor 25 jan 2024
09:00 - 16:00
Sista anmälningsdag -
tis 16 jan 2024
Sjöängen, Askersund

Välkommen till Askersund och Regional Kunskapsdag

Vi möts på Sjöängen, precis intill Vättern, där vi spenderar en dag tillsammans och jobbar vidare med vår gemensamma platsberättelse och digitala rekommendationsmodul. Tillsammans vill vi stärka vårt gemensamma sammanhang som förenar och engagerar aktörer för platsens utveckling och attraktionskraft, så fler invånare och besökare får uppleva allt som vårt län har att erbjuda. 

Inbjudan riktar sig till dig som på något sätt är verksam inom turism och besöksnäring - företagare, förening, kommunala tjänstepersoner eller politisk representant.

Program för dagen

08.00 - Buss avgår från Örebro Resecentrum

08.45 - Kaffe och smörgås

09.15 - Regionråd Charlotta Englund (C) hälsar välkommen

Presentation av dagens agenda och processledare

Pass 1

09.30 - Regional platsberättelse

Presentation av Placebrander om vår gemensamma regionala platsberättelse för turism- och besöksnäring i Örebro län. Vad erbjuder den och hur använder vi den konkret i vårt arbete utifrån perspektiv region, kommun, destination och näring. Vi för dialog och workshop.

12.00 - Gemensam lunch

Pass 2

13.15 Mats Thorburn från Fjärdhundraland ekonomisk förening berättar om kraften av samverkan, värdskap och att rekommendera varandra för att öka besöksattraktionen till en plats och företagens lönsamhet.

13.45 - Digital rekommendationsmodul

Presentation av Pelle Haglund, förvaltningsledare IT på Region Örebro län, om vår innovativa rekommendationsmodul för att stärka länets värdskap. Ett verktyg för vår besöksnäring i syfte om att lättare digitalt rekommendera varandra, så fler besökare får ta del av våra besöksmål och upplevelser. Vi för dialog och workshop.

15.00 - Summering av dagen och vår gemensamma plan framåt 

15.30 - Eftermiddagskaffe

16.00 - Dagen avslutas. Buss avgår till Örebro Resecentrum.

För mer information kontakta

Linda Gustafsson, utvecklingsledare Turism
E-post: linda.gustafsson2@regionorebrolan.se
Telefon: 019-602 71 40