Örebroregionens Turismakademi

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Varför ska vi tipsa om och rekommendera varandra?

Att tipsa om och rekommendera varandra gör att företag och verksamheter stöttar varandra och skapar en starkare samverkan. Det kan leda till att besökaren tycker vi blir en attraktivare reseanledning och väljer att spendera mer tid och pengar här hos oss. Det i sin tur gör att besökaren kanske blir mer nöjd, både av värdskapet och upplevelsen samt ser vilket utbud det finns värt att komma tillbaka till. Allt detta ökar chansen för att företag, verksamheter och föreningar kan öka sin ökar lönsamhet. Tillsammans har vi ett storslaget utbud i vårt län!

Vår plats – din rekommendation

Med rekommendationsverktyget kan ni lyfta fram era utvalda goda grannar och enkelt tipsa era besökare utifrån önskemål och behov. Enkelt att använda och dela när du vill tipsa om andra sevärdheter, besöksmål, boenden, evenemang och upplevelser. Det kan ni göra via en iframe, länk eller QR-kod.

Varför ska vi tipsa om och rekommendera varandra?

 • Skapar ett starkare sammanhang och reseanledning
 • Bidrar till en bättre samverkan mellan goda grannar
 • Skapar ett starkare värdskap och mervärde ut mot besökaren
 • Den digitala synligheten ökar genom starkare exponering och ranking av att vi länkar till varandra

 

Lär dig använda rekommendationsmodulen

Digitalt möte

Onsdag den 10 april kl 10.00-11.00 via Teams. 

Anmäl dig senast dagen innan.

Anmäl dig här.

Early Birds

Tre företag som har kommit igång med rekommendationsverktyget. Kolla in dem för mer inspiration!

Såhär kan det se ut när du använder dig av länken

Välkommen till Lannalodge - Lannalodge mer än bara golf

Tips på saker att göra i Örebro | Elite Hotels

Såhär kan det se ut när du anväder dig av iframe

Degernäs Camping | En fantastisk fin camping

Instruktion för rekommendationsverktyget 
-Via länk, QR-kod och iframe.

Så här gör du

Att välja dina rekommendationer

 1. Gå in på https://tourism-recommendation.regionorebrolan.se/
 2. Välj de upplevelser/besöksmål du vill rekommendera genom att trycka på plus-symbolen till höger.
 3. Du kan scrolla i listan eller söka efter företagsnamn eller ort i sökrutan. Du kan även göra urval genom att markera föreslagna kategorier. Du kan välja ”byt till rutnät” under sökrutan om du vill se en annan presentation av besöksnäringen.
 4. När du har valt dina rekommendationer klickar du på ”Dela attraktioner” längst upp på sidan, bredvid ”Byt till rutnät”.
 5. Nu kommer du till en förhandsvisning av dina valda rekommendationer där det skapats en länk, QR-kod och iframe.
 6. I vänster övre hörn under ”Förhandsvisning” kan du skriva en egen rubrik som kommer synliggöras till dina besökare. Exempel kan vara ”Vi på Hotell Örebro län” rekommenderar, Vi tipsar om länets vackra badplatser, Njut av länets råvaror på dessa gårdsbutiker.

Användning och delning

Tre metoder för att dela dina rekommendationer till besökare.

Länken 

Tryck på länken under ”Länk delning”. Markera websidan för att länka på exempelvis din hemsida, sociala medier, mail och bokningsbekräftelse.

QR-kod

Tryck på ”Ladda ner QR code”. En nedladdning sker vars fil du kan öppna upp, visa och spara. Klistra in QR-koden i ett bild- eller texthanteringsprogram, exempelvis word eller google dokument. Här kan du även lägga till en rubrik, er logotyp eller annat du önskar ska vara med på utskriften.


Du kan skriva ut QR-koden och fästa på anslagstavlor, vid receptionsdisken, i konferensloken, i bussen, broschyrer och andra exponeringsområden. Funktionen är även anpassad för att skapas utifrån efterfrågan under ditt samtal med besökaren.

Iframe
Bädda in dina rekommendationer direkt på din webbplats genom att kopiera hela HTML-koden under ”iframe och script delning”. Hur du skriver in koden på din webbplats varierar beroende på vilket verktyg webbsidan är byggd i. Prata med din webbadministratör kring hur ni bäst går tillväga.

Nu kan dina besökare hitta de upplevelser/besöksmål som du rekommenderar och därifrån klicka sig vidare till dess egna hemsidor.

Tänk på att

 • När du har skapat en sida med rekommendationer kan du inte redigera den i efterhand. Om du vill lägga till eller ta bort någon upplevelse/besöksmål behöver du skapa en ny sida med rekommendationer. Kom ihåg att du då behöver exponera länk, QR-kod och iframe på nytt.
 • När du besöker rekommendationsverktygets startsida ligger dina senaste rekommendationer kvar. Glöm inte att klicka ur dem innan du skapar en ny sida med rekommendationer.
 • Det fylls kontinuerligt på med fler av länets upplevelser/besöksmål i verktyget att rekommendera.
  Finns du som upplevelse/besöksmål inte med i rekommendationsverktyget? Gå in på …. och för in din information och bifoga bild via formuläret så publicerar vi det på Visit Swedens Öppna Data portal vars rekommendationsmodul är kopplat till och hämtar data ifrån.

Tips!

 • Du kan skapa flera unika sidor med dina rekommendationer för olika syften och målgrupper. Välj exempelvis ut 3 – 6 upplevelser/besöksmål som tillsammans skapar en lugnare dagsaktivitet, eller som passar den äventyrliga besökaren eller något för barnfamiljen!
 • Får du i din verksamhet många frågor om tips på en särskild typ av besöksmål eller aktiviteter kan du förslagsvis skapa en sida med rekommendationer över dem, exempelvis lokala gårdsbutiker eller badplatser i er närhet.

Försök 4.jpgFörsök 42.jpg

Vill du bli rekommenderad?

Vill du som verksamhet inom besöksnäringen kunna skapa möjligheten att bli rekommenderad av dina goda grannar? För att kunna bli rekommenderad behöver din verksamhet publiceras i Visit Swedens Öppna Data portal. 

Fyll i formuläret nedan så ser vi till att du kommer med i portalen! 

Kontaktuppgifter

Kommun

Här fyller du i uppgifter om det du vill bli rekommenderad för

Ladda upp en bild (jpg eller png)

Bilderna bör ha måtten 332px breda och 175px höga och vara max 500 kB stora. Du kan redigera detta exempelvis i programmet Paint.

Och till sist det formella

Personuppgifter

För att vi ska kunna publicera dina uppgifter måste du ge samtycke till det. I vår personuppgiftspolicy beskriver vi hur vi hanterar de uppgifter du lämnat till oss.

Region Örebro läns personuppgiftspolicy hittar du här 

Kontakt
Personuppgifter
Ansvar

Välkommen till The Greater Örebro Area, The Heart of Sweden

Vi är en sagolik plats med vidsträckta skogar, sjöar, en levande landsbygd och med både små och stora städer. Från glimrande lampor i staden till dimman över en skogstjärn. ”Man tager vad man haver” sägs det att Cajsa Warg skulle ha uttryckt. Med det sagt, här i hjärtat av Sverige, förädlar vi råvaror från skogens skafferi till unika måltidsupplevelser. The Greater Örebro Area är möjligheternas plats. Till oss har människor från olika håll i världen flyttat och berikar vår skiftande palett med nya intryck och idéer. Här samlas vi kring det dukade bordet för att dela våra historier. Det är vår hyllning till gemenskap och inkludering, där vi tillsammans skriver framtidens berättelser.

Här finns en sällsynt gemenskap och här tipsar stolta grannar om varandra så att besökaren nyfiket kan hitta till nästa ställe. Året om.

 

Kontakter

Jenny Ahlgren

Företagskoordinator: Turism

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 8 mars 2024