Hållbarhetsdagen 2025
Välkommen till Hållbarhetsdagen! Under dagen kommer du att tillsammans med andra företag och tjänstepersoner öka kunskapen om hållbar turism utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. Den här gången är huvudtemat hållbar mat. Under dagen delar vi även ut Örebroregionens Turismpris.
Ur programmet
Möt Lisen Sundgren – expert på naturens egna smaker!
Vi är stolta över att presentera Lisen Sundgren som föreläsare på årets Hållbarhetsdag. Lisen är en pionjär inom området vilda ätliga växter och har lång erfarenhet som herbalist, forager, författare, natur- och skogsterapiguide, meditationslärare och diplomerad kostrådgivare. Lisen bjuder här på sina bästa tips och berättar vilka örter som är bra att ha hemma. Under sin föreläsning kommer Lisen att ta oss in i den vilda naturens skafferi. Hon delar med sig av sina kunskaper om ätliga växter som växer i vårt län och hur vi kan använda dem i hållbara menyer men också i det egna köket.
Läs mer om Lisen här Life by Lisen
Generation Waste
Genom att minska matsvinnet kan vi minska vår klimatpåverkan och samtidigt spara pengar. Hur
kan matsvinn bli en värdefull resurs istället för en kostnad? Generation Waste visar vägen. De har hjälpt verksamheter inom besöksnäringen att halvera sitt matsvinn och spara hundratusentals
kronor varje år – och nu kommer de till Hållbarhetsdagen för att dela med sig av sina verktyg, metoder och insikter.
- Fler programpunkter kommer
Dagen är kostnadsfri och det ingår fika och lunch
Dagen arrangeras i samarbete mellan Region Örebro län, Länsstyrelsen i Örebro och Örebroregionens
Turismakademi (ÖRTA). Vi rekommenderar att du tar dig till Örebro med tåg, buss, cykel eller samåkning.
