Örebroregionens Turismakademi

Logo for the website Logo for the website

Är du en aktör på internationell marknad och vill arbeta långsiktigt?

Mer än 60 procent av tyskarna väljer att boka sin Sverigeresa via en researrangör eller resebyrå. Enbart i Tyskland finns det drygt 2 500 researrangörer och 11 000 resebyråer och denna siffra ökar för varje år. Resebyråer finns på bland annat matvarubutiker som tex Aldi.

När du samarbetar med en researrangör blir din verksamhet en del av researrangörens egna produkterbjudande. Det innebär att du slipper ansvara för både marknadsföring och försäljning av din produkt. Du kan istället lägga din tid på att utveckla nya produkter och ta hand om researrangörernas gäster när de kommer och ge den allra bästa upplevelsen på plats samt efteråt vårda relationen med researrangören inför kommande år.

Så här bokar och planerar den tyska resenären

Tyskland är resmålet Sveriges näst största exportmarknad efter Norge. För målgruppen, Den globala resenären i Tyskland, är rundresor populära och 71 procent gillar att kombinera en stadsresa med upplevelser utanför staden. Att boka hos sin resebyrå eller researrangör känns tryggt och säkert, vilket är viktigt för tyskar.

Klicka på bilden för att ta del av seminariet.

planerar och bokar.JPG

 

Varför arbeta med tyska researrangörer?

Med över 3 800 researrangörer som distribuerar ut sina erbjudanden via, över 15 000 resebyråer, så har samarbeten med researrangörer stor betydelse på de tyskspråkiga marknaderna. Distributionen sker förstås online via egna och andras hemsidor men kataloger har fortfarande stor betydelse. Klicka på bilden för att ta del av seminariet.

researrangörer för den tyska marknaden.JPG

Vill du vara med oss i matchmakingarbetet?

Lever din verksamhet upp till de utländska turisterna och researrangörernas förväntningar och kan du vara en del av det regionala matchmaking arbetet som Region Örebro län bedriver?

Till och börja med måste du känna att det här verkligen är något du vill satsa på och du måste också ha en förståelse för arrangörernas krav och behov, samt vara beredd på att skapa en egen relation till återförsäljarna. Du behöver förstå att det är ett långsiktigt arbete samt leveransunderlag med nettopriser. Upplevelser och produkter måste finnas tillgängligt åtminstone från 1 maj tom 30 september. En kontaktperson för all kommunikation mot Region Örebro län och researrangörerna måste utses. Personen behöver vara tillgänglig även under sommartid då allting fastställs och produceras. Färdigt material måste finnas; dvs fria bilder av hög kvalitet, texter samt aktuella nettopriser minst ett år i förväg. Förfrågningar från researrangören måste besvaras inom 24 timmar.

Nedan kan du testa ditt företag genom att fylla i checklistan. Därefter ser du också hur du kan gå vidare för att uppnå krav som företaget idag inte når upp till.

Det här kan Region Örebro län bidra med

I matchmakingarbetet representerar Region Örebro län hela länet och framför allt de företag som uppnår kriterielistans punkter. Vi medverkar på mässor och workshops, till exempel världens största resemässa ITB och Swedish Workshop. Med hjälp av en uppdaterad produktkatalog som uppdateras tillsammans med kommunerna och deltagande företag presenterar vi boenden, upplevelser, paket och produkter och matchar dem med researrangörernas efterfrågan.

För att öka försäljningen av resor till Örebro län samordnar och arrangeras även visningsresor för researrangörer. Oftast innebär det att inköpare eller resesäljare besöker vår region och testar olika aktiviteter och bor hos några av de deltagande företagen. På så sätt får de en tydligare bild av resmålet, upplevelsen och produkten och kan lättare sälja det i passande säljkanal och mot rätt målgrupp. För det mesta är besöket i vår region en del av en längre resa där gruppen besöker andra regioner i Syd- och Mellansverige. Det sker då i samarbete med RESA (Regionalt Europeiskt Samarbete med Arrangörsledet). På så vis får vi en kvalitetsstämpel på de arrangörer som kommer på besök till oss.

- Samlar produktportfölj tillsammans med kommunerna.

- Samordnar och arrangerar nätverksträff för de företag som uppnår kriterielistan.

- Bidrar till kunskapshöjande insatser inom det internationella researrangörsarbetet.

- Samordnar visningsresor och ev. pressresor.

- Deltar på internationella mässor för att sälja in regionens deltagande företag samt dess produkter.

- Fångar upp förfrågningar och matchar med deltagande företag så att så många affärer hamnar hos företagen i Örebro län.

- Samverkar tillsammans med Värmland och Dalarna kring sampaketering.

- Stöttar i företagens produktutvecklingsarbete genom insatser inom Örta.

- Stöttar företagen i paketering genom företagskoordinator samt nätverksgruppen tillsammans med andra företag som uppnår kriterielistan.

Nyfiken och vill veta mer?

Kontakta

Malin Wistrand
Internationell säljare för de tyskspråkiga marknaderna
Kontakta oss via e-post

Ring: +46(0)72-1421135

 

Bra att veta om den internationella marknaden

image alt text
Researrangörer

Tyskar föredrar att boka via researrangörer

Tyskarna ställer höga krav på trygghet och säkerhet vid transaktioner och betalar helst med kontanter.

image alt text
fördelar för dig

Fördelar att samarbeta med internationella arrangörer

Researrangörer genererar ofta tidiga bokningar, upp till ett år innan. Här finns bra och smarta tips för dig som vill lära dig mer.

image alt text
Tips

Så här kan du tänka när du arbetar med researrangörer

Lyft fram det som är svenskt och allra helst det som är typiskt för Närke eftersom den besökaren gärna lär sig mer om vår kultur

image alt text
nr 4

Tips när du ska förhandla med researrangörer

Var tydlig med vad din USP (uniqe selling point) är, vad som är utmärkande för din verksamhet. Och svara alltid inom 24 timmar

image alt text
Prissättning

Så här kan du tänka runt prissättning

Researrangörers affärsmodell bygger på att sätta ihop paket och rundresor som de sedan marknadsför och säljer.

image alt text
Sökes just nu

Det här söker researrangörerna just nu

Hotell i storstan, mindre boutique-hotell och gruppresor för singelresenärer. Här finns behov som du behöver ha koll på.

image alt text
Tripadvisor

Tripadvisor - världens största resesite

Många resenärer och researrangörer kollar TripAdvisor för tips och rekommendationer när de ska besöka en ny plats.

image alt text
Matchmaking

Vill du vara med oss i matchmakingarbetet?

Lever din verksamhet upp till förväntningarna och kan du vara en del av det regionala matchmakingarbetet?

image alt text
Ordlista

Har du koll på orden? Här finns ordlista

Det finns en hel del gränsöverskridande ord på den internationella marknaden. Här kan du lära dig om några av dem.

image alt text
Erbjudande - offert

Lämna ett erbjudande, offert enligt researrangörens förfrågan?

När du ska lämna en offert bör den vara snygg, tilltalande och ha ett professionellt uttryck.

image alt text
Resegaranti

Resegarantier - en kvalitetsstämpel för ditt företag

Resegarantin är även en trygghet för dina resenärer så de inte ska förlora några pengar om deras resa ställs in eller avbryts.

image alt text
Filmtajm

Film med koppling till internationell marknad

Kolla in vad andra säger om hur det är att vara verksam på den internationella marknaden.

Did the content help you?

Last updated: Tuesday, September 7, 2021