Örebroregionens Turismakademi

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Tripadvisor världens största resesite

Här har resenärerna själva lämnat recensioner och information om miljontals boenden, restauranger och upplevelser, vilket gör det till en trovärdig källa. Det finns t o m med exempel där en researrangör drog sig ur en affärsuppgörelse med en boende anläggning då recensionerna var alltför många av kritisk karaktär på Tripadvisor samt att de alla var obesvarade från boendeanläggningen.

Uppmuntra gärna dina besökare att lämna omdömen. Genom dessa får intresserade resenären den information de letar efter och det gör även att din verksamhet rankas högre på plattformen. Alla recensioner är synliga för besökarna så får du ett dåligt omdöme är det viktigt att besvara dessa snabbt och professionellt. Bra recensioner går dessutom utmärkt att dela i era egna digitala kanaler!

Bland det viktigaste på TripAdvisor är bilder. Vilket inte är så konstigt, bilder inspirerar och skapar förståelse för hur platsen eller verksamheten ser ut. De flesta resenärer bokar exempelvis inte ett boende innan de har sett bilder. Både du och resenärerna kan lägga upp bilder på din verksamhet. När resenären lägger upp bilder så kan vilka bilder som helst laddas upp. Om du som företagare däremot tar kontrollen och lägger upp bilder väger dessa bilder tyngre och visas i första hand till andra resenärer. Så här har ditt företag möjlighet att påverka vad företaget förknippas med och vad som marknadsförs.

Kolla in Tripadvisor här.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 8 september 2021