Örebroregionens Turismakademi

Logo for the website Logo for the website

Hej Jenny ny företagskoordinator

Tidigt i våras gjorde Region Örebro län en klusteranalys över länets besöksnäringsföretag. I sammanställningen framkom att företagen och föreningarna verksamma inom näringen bland annat söker mer kunskap, coaching och hjälp för att utveckla sina företag.

Den 17 maj startade Jenny Ahlgren sin tjänst vid Region Örebro län. Hon kommer närmast från Destination Stockholm och Strömma Turism & Sjöfart där hon främst arbetat som produktansvarig för attraktionskortet Stockholm Pass.

Hej Jenny! Vem är du och vad har du gjort tidigare i arbetslivet?

- Jag heter Jenny Ahlgren är 40 år och uppväxt i Gävle. Men de senaste åren har jag bott i Stockholm där jag sedan 2004 jobbat på Destination Stockholm och Strömma Turism & Sjöfart.

Spännande, det låter som ett jobb där du haft många järn i elden?

Det stämmer, jag har sysslat med många olika saker under mina år där. Till exempel var jag produktansvarig för attraktionskortet Stockholm Pass som innebar jobb med produktutveckling, prissättning och att vara kontaktperson för 70 museer, attraktioner och sightseeingturer.

Vad kommer du bidra med hos oss i Örebro län?

Jag har lärt mig mycket från mina år på Stromma. Det är väldigt duktiga människor som jobbar där, de erfarenheterna är jag glad för. Jag har även jobbat med paketering av hotell- och teaterpaket i Stockholm och Köpenhamn och samordnat uppstart av andra attraktionskort som Gothenburg Pass. Det här är erfarenheter som jag tror kan bli användbara för oss i länet.

Mitt uppdrag kommer att handla mycket om att hjälpa företagen att bli mer digitala, skapa förutsättningar för företagen att bredda sina erbjudanden och paketera upplevelser i större sammanhang. Jag kommer också samordna och genomföra nätverksträffar baserade på behov, tematik och produktutveckling. Tillsammans vill vi öka attraktionen för länet och bidra till en hållbar upplevelse hos oss i Örebro län.

Du har ju bott i Örebro några månader nu. Vad tycker du om Örebro län?

Jag tycker Örebro är en bubblande region med bra och engagerat föreningsliv och kulturliv. De personer jag redan kommit i kontakt med på Region Örebro län och i kommunerna är otroligt drivna och engagerande. Jag ser fram mot att hjälpa till med att stärka förmågan hos företag att tillsammans utveckla nya besöksanledningar till regionen.

Kul! Berätta något personligt om dig själv.

Jag är gift och har en son på två år. Så sjunger jag i Kentkören!

 

Kontakta Jenny om du har frågor eller funderingar

Jenny Ahlgren

E-post: jenny.ahlgren@regionorebrolan.se

Telefon: 072-143 09 45

Did the content help you?

Last updated: Thursday, May 27, 2021